top of page

Heb goede moed !

Bijgewerkt op: 2 jan. 2022


Deze woorden spreekt Jezus tegen zijn discipelen. Zij worstelden al urenlang in hun bootje tegen een heftige storm. Ze waren uitgeput en verward en vol van angst. Jezus komt naar hen toe om ze te bemoedigen en als het ware het roer van hen over te nemen.

Het mooie is dat Jezus voor dat woordje IK dezelfde woorden gebruikt als waarmee God tegen Mozes sprak vanuit de brandende braamstruik, wanneer hij God naar Zijn Naam vraagt (Ex. 3:14). IK ben die ik ben, Ik zal er zijn (ook wel Jahweh). In die paar (op het oog simpele) woorden zit zo’n diepe betekenis! Het vertelt ons dat God schepper van alles is, dat hij onveranderlijk is, dat Hij trouw is, dat Hij Almachtig is, dat Hij bij ons is en alles in Zijn Hand heeft.


Misschien zit jij ook wel midden in een storm of gebeuren er dingen om je heen die je angstig maken of die je de moed laten verliezen.

Laat dit betekenisvolle zinnetje van Jezus jou dan bemoedigen. Geen storm is voor Hem te groot of overweldigend. Hij is erbij en Hij helpt je er doorheen!


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page